ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 350 gramówolej według uznaniapomidory 3 sztuksałata lodowa 1 sztukser z niebieską pleśnią 200 gramówkromki bułki 4 sztukpestki dyni 2 łyżek stołowychmajonez 0,25 szklanekjogurt naturalny 0,25 szklanekczosnek 2 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na małe kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut. Usmażyć z obu stron na oleju i ostudzić. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki. Oczyszczone liście sałaty porwać na kawałki. Ser oraz kromki chleba pokroić w kostkę. Z bułki usmażyć grzanki. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. wszystkie składniki przemieszać i polać sosem.Sos: wymieszać jogurt z majonezem i rozdrobnionym czosnkiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: