ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 1 sztukser brie 1 sztukogórek świeży 1 sztukolej 2 łyżek stołowychpomidory 3 sztuksałata lodowa 1 sztukpapryka 1 sztukoliwa 5 łyżek stołowychocet winny 3 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkiprzyprawa do drobiu według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć przyprawa do drobiu i odstawić na 30 minut. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, ostudzić i pokroić na paski. Ser usmażyć na suchej patelni, ostudzić i tez pokroić w paski. Sałatę podzielić na listki, opłukać i osuszyć. Ogórek pokroić na plasterki, pomidory na ósemki, paprykę w paski. Składniki sałatki ułożyć w salaterce.Sos: wymieszać oliwę z octem, odrobina soli, pieprzu i rozdrobnionym czosnkiem.Sosem polać sałatkę i podawać z bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: