ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion rybny 1 litrówryby sprawione (2 rodzje)600 gramówmarchewka 200 gramówziemniaki 1 sztukseler 1 sztukseler naciowy 2 łodygapor 1 sztukcebula 2 sztuksok z cytryny 0,5 sztukżółtka 3 sztukśmietana kremowa 0,5 szklanekśmietana kwaśna 0,5 szklaneknatka pietruszki według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone cebule posiekać. oczyszczoną marchewkę, ziemniak oraz seler pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczony por oraz seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić warzywa do buliony rybnego, i gotować ok. 15 minut. Opłukane, osuszone ryby skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Pokroić na kawałki i dodać do zupy. Gotować kolejne 15 minut na małym ogniu. Wymieszać żółtka z dwiema śmietanami oraz połowa szklanki zupy rybnej i wlać do pozostałej zupy, szybko wymieszać, już nie gotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: