Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion rybny 1 litrów
ryby sprawione (2 rodzje)600 gramów
marchewka 200 gramów
ziemniaki 1 sztuk
seler 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
por 1 sztuk
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
żółtka 3 sztuk
śmietana kremowa 0,5 szklanek
śmietana kwaśna 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
cebule posiekać. oczyszczoną
marchewkę,
ziemniak oraz
seler pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczony
por oraz
seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić warzywa do
buliony rybnego, i gotować ok. 15 minut. Opłukane, osuszone
ryby skropić
sokiem z cytryny i lekko posolić. Pokroić na kawałki i dodać do zupy. Gotować kolejne 15 minut na małym ogniu. Wymieszać
żółtka z dwiema
śmietanami oraz połowa szklanki zupy
rybnej i wlać do pozostałej zupy, szybko wymieszać, już nie gotować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: