ßßß Cookit - przepis na Zabielana zupa rybna

Zabielana zupa rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion rybny 1 litrów
ryby sprawione (2 rodzje)600 gramów
marchewka 200 gramów
ziemniaki 1 sztuk
seler 1 sztuk
seler naciowy 2 łodyga
por 1 sztuk
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
żółtka 3 sztuk
śmietana kremowa 0,5 szklanek
śmietana kwaśna 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule posiekać. oczyszczoną marchewkę, ziemniak oraz seler pokroić w niedużą kostkę. Oczyszczony por oraz seler naciowy pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić warzywa do buliony rybnego, i gotować ok. 15 minut. Opłukane, osuszone ryby skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Pokroić na kawałki i dodać do zupy. Gotować kolejne 15 minut na małym ogniu. Wymieszać żółtka z dwiema śmietanami oraz połowa szklanki zupy rybnej i wlać do pozostałej zupy, szybko wymieszać, już nie gotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12428/Zabielana-zupa-rybna