Wykonanie
Pyszna, pożywna i bardzo sycąca zupa. Teraz gdy mamy do zagospodarowania wiele niejadalnych części ryb jest właśnie na nią najlepszy czas. Na
rybich odpadkach ugotujesz esencjonalny, wspaniały
bulion, który zsiada się na galaretę. On właśnie stanowi bazę dzisiejszej zupy. Przepis na przygotowanie
bulionu znajdziesz na blogu .Zupę przygotowałam z kawałkami
łososia. Polecam!Składniki:
1 l
bulionu rybnegokawałek
selerakawałek
pora2
marchewki1
pietruszka lub
pasternak2
ziemniaki1
cebula2 kawałki
łososia a`200 g
sól,
pieprz1 łyżka
koncentratu pomidorowegosuszone grzyby - opcjonalniekrem fraiche
sok z cytrynynatka pietruszkiWykonanie:
cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć. Warzywa obrać, pokroić w kostkę. Dodać do
cebuli, przesmażyć razem. Wlać
bulion i gotować około 20 minutfilet z
łososia skropić
sokiem z cytryny i posolić. Odstawićzupę zblendować, doprawić
koncentratem pomidorowym,
solą i
pieprzem. Do miksowania dodać obrane kawałki
ryby z przygotowania
bulionu. Zaciagnąć
śmietaną i dodać rozdrobnione kawałki
łososia. Garnek przykryć i pozostawić kilka minut na gorącej płycie, by
ryba "doszła"podawać z
natką zielonej
pietruszkiSMACZNEGO !