ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna

Zupa rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
marchewka 300 gramów
por 1 sztuk
seler naciowy 0,5 sztuk
filer z łososia 300 gramów
filet z morszczuka 300 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 400 mililitrów
wino białe wytrawne 200 mililitrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w dużą kostkę, a oczyszczone marchewki w grube plasterki. Oczyszczony seler i por pokroić na duże kawałki. Opłukane, osuszone filety rybne pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny, przykryć i wstawić na kilka minut do lodówki.
W rondlu zagotować bulion warzywny(może być z kostki) z winem oraz 400ml wody i lekko posolić. Do wrzątku włożyć ziemniaki i gotować ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodać marchewki i gotować kolejne 3 minuty. Włożyć pozostałe przygotowane składniki. Całość gotować jeszcze 4 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rybna przelać do 4 talerzy albo kokilek, każdą porcję udekorować listkami natki pietruszki. Gotowe danie podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu.
Uwagi:
Morszczuka można zastąpić inną rybą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4946/Zupa-rybna