Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
marchewka 300 gramów
por 1 sztuk
seler naciowy 0,5 sztukfiler z
łososia 300 gramówfilet z
morszczuka 300 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 400 mililitrów
wino białe wytrawne 200 mililitrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w dużą kostkę, a oczyszczone
marchewki w grube plasterki. Oczyszczony
seler i
por pokroić na duże kawałki. Opłukane, osuszone
filety rybne pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miseczki, skropić
sokiem z cytryny, przykryć i wstawić na kilka minut do lodówki.W rondlu zagotować
bulion warzywny(może być z kostki) z
winem oraz 400ml
wody i lekko posolić. Do wrzątku włożyć
ziemniaki i gotować ok. 5 minut na średnim ogniu. Dodać
marchewki i gotować kolejne 3 minuty. Włożyć pozostałe przygotowane składniki. Całość gotować jeszcze 4 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Zupę rybna przelać do 4 talerzy albo kokilek, każdą porcję udekorować listkami
natki pietruszki. Gotowe danie podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu.Uwagi:
Morszczuka można zastąpić inną
rybą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: