Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 400 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
marchewka 4 sztuk
ziemniaki 400 gramów
bulion rybny 0,5 litrówzasmażka do
sosów jasna 2 łyżek stołowych
śmietana 400 mililitrów
trybula 1 łyżek deserowychWykonanie:Umyte, osuszone
filety rybne pokroić w kostkę o
boku 2 cm, skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
sola oraz
pieprzem, przykryć i odstawić na kilkanaście minut. Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę, a
marchewki w grubsze plasterki.
Ziemniaki włożyć do gorącego
bulionu, gotować na małym ogniu ok. 20 minut, dodać
marchewkę i gotować jeszcze 7 minut. Dodać
śmietanę, zagęścić zasmażką i zagotować. Dodać pokrojoną
rybę i podgrzewać 4 minuty na małym ogniu. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i posypać posiekaną
trybulą.Uwagi:
Trybulę można zastąpić
natką pietruszki, a
bulion rybny -
bulionem warzywnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: