ßßß Cookit - przepis na Leczo borowikowe

Leczo borowikowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
Borowiki 250 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
marchewka 250 gramów
pietruszka 250 gramów
seler 250 gramów
woda 1 szklanek
papryka zielona 250 gramów
cebula 250 gramów
pomidory 250 gramów
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, pokrojone grzyby wrzucić do rondla na rozgrzana oliwę, mieszając, podsmażyć. Dodać oczyszczoną startą marchew, pietruszkę oraz seler, a po chwili dolać szklankę wody i dusić 7 minut pod przykryciem. Dorzucić oczyszczoną posiekana paprykę, cebulę oraz pomidory i dusić jeszcze ok. 13 minut. Wymieszać śmietanę z mąka, dodać do potrawy i wymieszać. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać leczo gorące, posypane posiekana natką, z ziemniakami lub makaronem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12405/Leczo-borowikowe