Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
Borowiki 250 gramów
oliwa 1 łyżek stołowych
marchewka 250 gramów
pietruszka 250 gramów
seler 250 gramów
woda 1 szklanek
papryka zielona 250 gramów
cebula 250 gramów
pomidory 250 gramów
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone
grzyby wrzucić do rondla na rozgrzana
oliwę, mieszając, podsmażyć. Dodać oczyszczoną startą
marchew,
pietruszkę oraz
seler, a po chwili dolać szklankę
wody i dusić 7 minut pod przykryciem. Dorzucić oczyszczoną posiekana
paprykę,
cebulę oraz
pomidory i dusić jeszcze ok. 13 minut. Wymieszać
śmietanę z
mąka, dodać do potrawy i wymieszać. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Podawać leczo gorące, posypane posiekana
natką, z
ziemniakami lub
makaronem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: