ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukcebula 2 sztukczosnek 1 ząbkimarchewka 2 sztukseler naciowy 2 łodygagicz cieleca z kością 1 kilogramówmąka według uznaniaoliwa 4 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychlistki tymianku według uznaniawino białe 0,5 szklanekbulion 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczony czosnek oraz cebule posiekać. Oczyszczoną marchewkę oraz seler pokroić w kostkę. Pociętą na kawałki gicz oprószyć sola oraz pieprzem, obtoczyć w mące, obsmażyć mięso na gorącej oliwie i wyjąć z garnka. Do garnka wrzucić masło, cebulę, seler oraz marchew i podsmażyć. Dodać czosnek i tymianek. Po chwili dodać pomidory, wlać wino i bulion, doprawić do smaku i zagotować. Z powrotem do garnka włożyć mięso i wstawić do piekarnika na ok. 90 minut. Piec, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Jeśli sos jest zbyt rzadki odparować go na dużym ogniu. Podawać z gnocchi lub risotto.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: