ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 4 ząbkicebula 2 sztukgoździki 3 sztukudziec jagnięcy bez kości 1 kilogramówmasło sklarowane 3 łyżek stołowychbulion 450 mililitrówwino białe 200 mililitrówmarchewki ( małe)400 gramówmasło 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną 1 cebulę naszpikować goździkami. Drugą cebulę pokroić w cząstki. Umyte, osuszone mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć solą oraz pieprzem i podsmażyć na sklarowanym maśle, i razem z cebulą umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wlać 350 ml bulionu i piec ok. 4 godziny w 100 stopniach, co jakiś czas podlewając winem.Oczyszczone marchewki przekroić wzdłuż na pół i dusić 5 minut na 2 łyżkach masła. Wlać 100 ml bulionu i gotować jeszcze 3 minuty. Doprawić solą oraz pieprzem.Wyjęte mięso odstawić w ciepłe miejsce. Sos z pieczenia zagotować z niewielka ilością wody, przetrzeć przez sito, doprawić sola oraz pieprzem. Pokrojone mięso razem z marchewkami ułożyć na talerzach i posypać natką. Sos [podawać osobno. Dodatkiem mogą być pokrojone w kostkę ziemniaki ugotowane w bulionie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: