ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówpiwo 1 szklanekmleko 1 szklanekjajka 2 sztukoliwa 1 łyżek stołowychmasło według uznaniacukinia 300 gramówcebula 1 sztukpomidory suszone 100 gramówbryndza 100 gramówtwaróg 100 gramówmasło 3 łyżek stołowychser żółty 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: wymieszać przesiana mąkę z piwem, mlekiem, jajkami oraz łyżką oliwy i odstawić na 30 minut.Z ciasta usmażyć na tłuszczu cienkie naleśniki.Farsz: umyte cukinie pokroić w cienkie słupki. Oczyszczoną cebulę posiekać. Osączone pomidory pokroić w cienkie paseczki. Twaróg oraz bryndzę rozdrobnić widelcem. Na maśle zeszklić cebulę, dodać cukinię i chwilę smażyć. Dodać pomidory i smażyć 3 minuty. Wymieszać z serami i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Farszem napełnić naleśniki i złożyć na pół. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć dachówkowo naleśniki, posypać startym żółtym serem i zapiekać 10 min ut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Uwagi:Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: