ßßß Cookit - przepis na Zapiekane warzywne naleśniki

Zapiekane warzywne naleśniki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
piwo 1 szklanek
mleko 1 szklanek
jajka 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
masło według uznania
cukinia 300 gramów
cebula 1 sztuk
pomidory suszone 100 gramów
bryndza 100 gramów
twaróg 100 gramów
masło 3 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: wymieszać przesiana mąkę z piwem, mlekiem, jajkami oraz łyżką oliwy i odstawić na 30 minut.
Z ciasta usmażyć na tłuszczu cienkie naleśniki.
Farsz: umyte cukinie pokroić w cienkie słupki. Oczyszczoną cebulę posiekać. Osączone pomidory pokroić w cienkie paseczki. Twaróg oraz bryndzę rozdrobnić widelcem. Na maśle zeszklić cebulę, dodać cukinię i chwilę smażyć. Dodać pomidory i smażyć 3 minuty. Wymieszać z serami i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Farszem napełnić naleśniki i złożyć na pół. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć dachówkowo naleśniki, posypać startym żółtym serem i zapiekać 10 min ut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Uwagi:
Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12314/Zapiekane-warzywne-nalesniki