Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
piwo 1 szklanek
mleko 1 szklanek
jajka 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
masło według uznania
cukinia 300 gramów
cebula 1 sztuk
pomidory suszone 100 gramów
bryndza 100 gramów
twaróg 100 gramów
masło 3 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: wymieszać przesiana
mąkę z
piwem,
mlekiem,
jajkami oraz łyżką
oliwy i odstawić na 30 minut.Z ciasta usmażyć na tłuszczu cienkie naleśniki.Farsz: umyte
cukinie pokroić w cienkie słupki. Oczyszczoną
cebulę posiekać. Osączone
pomidory pokroić w cienkie paseczki.
Twaróg oraz
bryndzę rozdrobnić widelcem. Na
maśle zeszklić
cebulę, dodać
cukinię i chwilę smażyć. Dodać
pomidory i smażyć 3 minuty. Wymieszać z
serami i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Farszem napełnić naleśniki i złożyć na pół. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć dachówkowo naleśniki, posypać startym
żółtym serem i zapiekać 10 min ut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Uwagi:Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: