ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa 500 gramówczosnek 3 ząbkichili 1 szczyptalistki mięty 1 łyżek stołowychlistki kolendry 1 łyżek stołowychorzeszki ziemne 0,25 szklanekliście mieszanych sałat według uznaniaogórek 1 sztuksos sojowy 2 łyżek stołowychsok z cytryny 0,25 szklanekcukier 1 szczyptaoliwa 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczonym, posiekanym czosnkiem, chili oraz ziołami natrzeć polędwicę i odstawić na 60 minut. Piec 30 minut w foli aluminiowej w 200 stopniach. Ostudzoną pokroić w paski. Na suchej patelni uprażyć orzechy.Wymieszać sok z cytryny z sosem sojowym oraz cukrem, doprawić sola oraz pieprzem.Umyte, osuszone 4 garście liści różnych sałat porwać na kawałki i ułożyć w salaterce razem z mięsem i pokrojonym w plastry ogórkiem. Całość polać sosem i posypać orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: