ßßß Cookit - przepis na Sałata z polędwicą i orzechami

Sałata z polędwicą i orzechami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 500 gramów
czosnek 3 ząbki
chili 1 szczypta
listki mięty 1 łyżek stołowych
listki kolendry 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne 0,25 szklanek
liście mieszanych sałat według uznania
ogórek 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,25 szklanek
cukier 1 szczypta
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczonym, posiekanym czosnkiem, chili oraz ziołami natrzeć polędwicę i odstawić na 60 minut. Piec 30 minut w foli aluminiowej w 200 stopniach. Ostudzoną pokroić w paski. Na suchej patelni uprażyć orzechy.
Wymieszać sok z cytryny z sosem sojowym oraz cukrem, doprawić sola oraz pieprzem.
Umyte, osuszone 4 garście liści różnych sałat porwać na kawałki i ułożyć w salaterce razem z mięsem i pokrojonym w plastry ogórkiem. Całość polać sosem i posypać orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12266/Salata-z-poledwica-i-orzechami