Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 500 gramów
czosnek 3 ząbki
chili 1 szczyptalistki
mięty 1 łyżek stołowychlistki
kolendry 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne 0,25 szklanekliście mieszanych
sałat według uznania
ogórek 1 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,25 szklanek
cukier 1 szczypta
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczonym, posiekanym
czosnkiem,
chili oraz
ziołami natrzeć
polędwicę i odstawić na 60 minut. Piec 30 minut w foli aluminiowej w 200 stopniach. Ostudzoną pokroić w paski. Na suchej patelni uprażyć
orzechy.Wymieszać
sok z cytryny z
sosem sojowym oraz
cukrem, doprawić
sola oraz
pieprzem.Umyte, osuszone 4 garście liści różnych
sałat porwać na kawałki i ułożyć w salaterce razem z
mięsem i pokrojonym w plastry
ogórkiem. Całość polać sosem i posypać
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: