Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokotlety
jagniecie 4 sztuk
mieta , listki 10 sztuk
masło 80 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte i posiekane listki
mięty wymieszać z
masłem, doprawić
solą i odstawić do lodówki. Kiedy
masło stwardnieje, to pokroić je dekoracyjnie.Marynata: zmieszać 2 posiekane ząbki
czosnku, 2 łyżki
oliwy, sok
zcytryny,
pieprz, 0,5 łyżeczki
soli.Marynatą natrzeć kotlety i odstawić na 2,5 godziny. Wyjąć z marynaty, chwilę odczekać, by odciekły. Piec na grillu po 5 minut z obu stron lub smażyć na patelni. Na każdy kotlet nalożyć łyżeczkę
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: