ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z masłem miętowym

Kotleciki z masłem miętowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety jagniecie 4 sztuk
mieta , listki 10 sztuk
masło 80 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte i posiekane listki mięty wymieszać z masłem, doprawić solą i odstawić do lodówki. Kiedy masło stwardnieje, to pokroić je dekoracyjnie.
Marynata: zmieszać 2 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sok zcytryny, pieprz, 0,5 łyżeczki soli.
Marynatą natrzeć kotlety i odstawić na 2,5 godziny. Wyjąć z marynaty, chwilę odczekać, by odciekły. Piec na grillu po 5 minut z obu stron lub smażyć na patelni. Na każdy kotlet nalożyć łyżeczkę masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Grecka
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4822/Kotleciki-z-maslem-mietowym