ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokotlety jagniecie 4 sztukmieta , listki 10 sztukmasło 80 gramówsok z cytryny 1 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkioliwa 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte i posiekane listki mięty wymieszać z masłem, doprawić solą i odstawić do lodówki. Kiedy masło stwardnieje, to pokroić je dekoracyjnie.Marynata: zmieszać 2 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sok zcytryny, pieprz, 0,5 łyżeczki soli.Marynatą natrzeć kotlety i odstawić na 2,5 godziny. Wyjąć z marynaty, chwilę odczekać, by odciekły. Piec na grillu po 5 minut z obu stron lub smażyć na patelni. Na każdy kotlet nalożyć łyżeczkę masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: