Wykonanie
30 października 2014Składniki:300g.
mięsa z udźca wołowego
oliwa z oliwekświeżo mielony
pieprzświeżo mielona
sólmasło (zwykłe,
ziołowe lub
czosnkowe)
Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć,pokroić 3-4 cm. plastry.Każdy plaster nasmarować
oliwą z oliwek oraz oprószyć
pieprzem.(ważne by
mięsa przed smażeniem nie solić ponieważ stanie się twarde i gumowate)Patelnię dobrze rozgrzać by była gorąca,położyć
steki.Smażyć po 3 min z każdej strony.Zdjąć z patelni ,Odłożyć
steki na 5min by odpoczęły.Jeśli wolimy bardziej wysmażone
steki należy wydłużyć czas smażenia o 2 min.Przed podaniem
mięso oprószyć
sola oraz położyć wiórki
masła.SmacznegoPost navigation← Domowe, mocno
ziołowe kajzerki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,smakują wyśmienicie.Najlepsze jeszcze ciepłe z
masłem ,plastrem
wędliny czy
sera.Syta jajecznica o lekko pikantnym smaku i
pomarańczowym kolorze który zawdzięcza
kiełbasie chorizo. →