ßßß

Przygotowanie:Mięso umyć,osuszyć,pokroić 3-4 cm. plastry.Każdy plaster nasmarować oliwą z oliwek oraz oprószyć pieprzem.(ważne by mięsa przed smażeniem nie solić ponieważ stanie się twarde i gumowate)Patelnię dobrze rozgrzać by była gorąca,położyć steki.Smażyć po 3 min z każdej strony.Zdjąć z patelni ,Odłożyć steki na 5min by odpoczęły.Jeśli wolimy bardziej wysmażone steki należy wydłużyć czas smażenia o 2 min.Przed podaniem mięso oprószyć sola oraz położyć wiórki masła.SmacznegoPost navigation← Domowe, mocno ziołowe kajzerki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,smakują wyśmienicie.Najlepsze jeszcze ciepłe z masłem ,plastrem wędliny czy sera.Syta jajecznica o lekko pikantnym smaku i pomarańczowym kolorze który zawdzięcza kiełbasie chorizo. →