Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokostki
rybne 5 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
cebulka suszona 5 łyżek stołowych
marchewka mini 0,5 porcja
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Kostkę rybna rozmrozić ( położyć talerz z
rybą na garnku z gotującą się
wodą i przykryć pokrywką. Pamiętać o odlewaniu
wody i przełożeniu
ryby na drugą stronę).Roztrzepane
jajka wymieszać z
cebulką i przyprawami. Papierem ręcznikowym osuszyć
rybę. Panierować w
mące,
jajku z
cebulą i znowu w
mące. Smażyć ok. 15 minut z obu stron.
Marchewkę gotować 5 minut w szklance
wody z dodatkiem
cukru i
soli. Dodać
kukurydzę i gotować 3 minuty. Odcedzić i włożyć
masło. Podawać z
ryżem wymieszanym z łyżeczką
curry.Uwagi:
Cebulę suszoną można zastąpić drobno pokrojoną świeżą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: