ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokostki rybne 5 sztukjajka 2 sztukmąka według uznaniacebulka suszona 5 łyżek stołowychmarchewka mini 0,5 porcjakukurydza konserwowa 0,5 puszkamasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kostkę rybna rozmrozić ( położyć talerz z rybą na garnku z gotującą się wodą i przykryć pokrywką. Pamiętać o odlewaniu wody i przełożeniu ryby na drugą stronę).Roztrzepane jajka wymieszać z cebulką i przyprawami. Papierem ręcznikowym osuszyć rybę. Panierować w mące, jajku z cebulą i znowu w mące. Smażyć ok. 15 minut z obu stron.Marchewkę gotować 5 minut w szklance wody z dodatkiem cukru i soli. Dodać kukurydzę i gotować 3 minuty. Odcedzić i włożyć masło. Podawać z ryżem wymieszanym z łyżeczką curry.Uwagi:Cebulę suszoną można zastąpić drobno pokrojoną świeżą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: