ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety ze szczupaka 4 sztuksok z cytryny według uznaniamasło 25 gramówmąka 25 gramówmleko 150 mililitrówwywar rybny 150 mililitrówpieczarki (mały słoiczek)1 sztukmusztarda 2 łyżek stołowychśmietana 125 mililitrówboczek 50 gramówolej 1 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniacukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyta, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut.Sos: na rozpuszczonym maśle, mieszając, podsmażać mąkę, aż będzie jasnożółta. wlać mleko i wywar rybny. Mieszać energicznie trzepaczką, aby nie powstały grudki. Następnie gotować 5 minut na małym ogniu. Dodać osączone pieczarki, musztardę oraz śmietanę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz niewielka ilością soku z cytryny.Pokrojony w kostkę boczek wytopić na rozgrzanym oleju. Dodać filety rybne i smażyć 4 minuty z obu stron. Ułożyć ryby na podgrzanym półmisku, skropić niewielka ilością sosu i posypać posiekana natka pietruszki. Resztę sosu podawać w sosjerce. Można podawać z gotowanymi ziemniakami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: