Wykonanie
Robiłam już kilka wersji naleśników. Wszystkie bardzo nam smakują. W moich zbiorach chomikowałam przepis na naleśniki z farszem jajecznym. Dziś je w końcu wypróbowałam. Farsz jest pyszny, ale troszkę mdły, dlatego należy je dobrze doprawić. Postanowiłam je obtoczyć w panierce i podać jako krokiety. Były pyszne.
Ciasto:1,5 szklanki
mąki2 szklanki
mleka1-2
jajka3 łyżki
olejuszczypta
soliszczypta
cukruWykonanie:Z podanych składników przygotować ciasto. Odstawić na chwilę, a w tym czasie przygotować farsz.Składniki na farsz:5 jaj1/2 szklanki
mleka1/2 szklanki
śmietany1 łyżka
mąki2 łyżki
masła2-3 łyżki posiekanego
szczypiorkusólpieprzWykonanie:
Jajka ugotować, obrać i posiekać. Na stopiony tłuszcz dać
mąkę, rozprowadzić
mlekiem. Gdy zacznie gęstnieć dodać
jajka i
szczypiorek. Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w rulonik, lub panierować w
jajku i
bułce.Smacznego!