ßßß Cookit - przepis na Karp duszony w śmietanie

Karp duszony w śmietanie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
olej 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
chrzan 3 łyżek stołowych
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
śmietana gęsta 0.75 szklanek
cukier 0.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Sprawioną rybę natrzeć po wierzchu i w środku pieprzem i solą.Obtoczyć w mące i z obu stron zrumienić na oleju.
Wykonanie sosu: do śmietany dodać chrzan, sok z cytryny, cukier i sól. Wszystko dobrze wymieszać.
W podłużnym naczyniu ułożyć rybę, posypać posiekaną natką, polać sosem i dusić ok.20 minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu.
Karpia wyłożyć na półmisek, polać sosem, posypać pozostałą natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: MARLENA
Data: 2011-12-30
Super karp ale ja sos robię tak;do śmietany kwasnej dodaje liść laurowy, ziele angielskie i mnóstwo mrożonego kopru i trochę soku z cytryny to przepis majej mamy wszyscy go uwielbiamy SMACZNEGO :)
Autor: :D
Data: 2007-12-19
Nawet Nawet
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3404/Karp-duszony-w-smietanie