ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 sztuknatka pietruszki według uznaniaolej 3 łyżek stołowychmąka 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniachrzan 3 łyżek stołowychsok cytrynowy 1 łyżek deserowychśmietana gęsta 0.75 szklanekcukier 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Sprawioną rybę natrzeć po wierzchu i w środku pieprzem i solą.Obtoczyć w mące i z obu stron zrumienić na oleju.Wykonanie sosu: do śmietany dodać chrzan, sok z cytryny, cukier i sól. Wszystko dobrze wymieszać.W podłużnym naczyniu ułożyć rybę, posypać posiekaną natką, polać sosem i dusić ok.20 minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu.Karpia wyłożyć na półmisek, polać sosem, posypać pozostałą natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: MARLENAData: 2011-12-30Super karp ale ja sos robię tak;do śmietany kwasnej dodaje liść laurowy, ziele angielskie i mnóstwo mrożonego kopru i trochę soku z cytryny to przepis majej mamy wszyscy go uwielbiamy SMACZNEGO :)Autor: :DData: 2007-12-19Nawet NawetDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: