Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
olej 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
chrzan 3 łyżek stołowych
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych
śmietana gęsta 0.75 szklanek
cukier 0.5 łyżek deserowychWykonanie:Sprawioną
rybę natrzeć po wierzchu i w środku
pieprzem i
solą.Obtoczyć w
mące i z obu stron zrumienić na
oleju.Wykonanie sosu: do
śmietany dodać
chrzan,
sok z cytryny,
cukier i
sól. Wszystko dobrze wymieszać.W podłużnym naczyniu ułożyć
rybę, posypać posiekaną
natką, polać sosem i dusić ok.20 minut pod przykryciem na bardzo małym ogniu.
Karpia wyłożyć na półmisek, polać sosem, posypać pozostałą
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: MARLENAData: 2011-12-30Super
karp ale ja sos robię tak;do
śmietany kwasnej dodaje
liść laurowy,
ziele angielskie i mnóstwo mrożonego
kopru i trochę
soku z cytryny to przepis majej mamy wszyscy go uwielbiamy SMACZNEGO :)Autor: :DData: 2007-12-19Nawet NawetDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: