Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
karp 1,2 kilogramów
sok z cytryny według uznania
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę posiekać w talarki. Sprawionego, oczyszczonego
karpia natrzeć
solą i podzielić na dzwonka. Oprószyć je
pieprzem oraz skropić
sokiem z cytryny, przełożyć talarkami
cebuli, przykryć szczelnie i odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Następnie dzwonka
karpia panierować w
mące i smażyć na
oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: