ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1,2 kilogramówsok z cytryny według uznaniacebula 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniamąka według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę posiekać w talarki. Sprawionego, oczyszczonego karpia natrzeć solą i podzielić na dzwonka. Oprószyć je pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, przełożyć talarkami cebuli, przykryć szczelnie i odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Następnie dzwonka karpia panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: