ßßß Cookit - przepis na Karp smażony

Karp smażony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1,2 kilogramów
sok z cytryny według uznania
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę posiekać w talarki. Sprawionego, oczyszczonego karpia natrzeć solą i podzielić na dzwonka. Oprószyć je pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, przełożyć talarkami cebuli, przykryć szczelnie i odstawić na 2,5 godziny do lodówki. Następnie dzwonka karpia panierować w mące i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11185/Karp-smazony