Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1,5 kilogramów
piwo ciemne 0,5 litrów
woda 0,5 litrów
cebula 2 sztuk
goździki 2 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
majeranek według uznania
cukier puder 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W szerokim rondlu ułożyć
kiełbasę, zalać
wodą oraz
piwem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plastry
cebule,
przyprawy oraz
cukier. Zakwasić
sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu 60 minut. Wyjąć
kiełbasę na półmisek. Z
masła i
mąki zrobić rumiana zasmażkę, rozprowadzić
wywarem z kiełbasy i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Porcje
kiełbasy przełożyć do miseczek i zalać gorącym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: