ßßß Cookit - przepis na Biała kiełbasa w sosie polskim

Biała kiełbasa w sosie polskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1,5 kilogramów
piwo ciemne 0,5 litrów
woda 0,5 litrów
cebula 2 sztuk
goździki 2 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
majeranek według uznania
cukier puder 1 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W szerokim rondlu ułożyć kiełbasę, zalać wodą oraz piwem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plastry cebule, przyprawy oraz cukier. Zakwasić sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu 60 minut. Wyjąć kiełbasę na półmisek. Z masła i mąki zrobić rumiana zasmażkę, rozprowadzić wywarem z kiełbasy i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Porcje kiełbasy przełożyć do miseczek i zalać gorącym sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12004/Biala-kielbasa-w-sosie-polskim