ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała surowa 1,5 kilogramówpiwo ciemne 0,5 litrówwoda 0,5 litrówcebula 2 sztukgoździki 2 sztukziele angielskie 5 ziarnamajeranek według uznaniacukier puder 1 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniamasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W szerokim rondlu ułożyć kiełbasę, zalać wodą oraz piwem. Dodać oczyszczone, pokrojone w plastry cebule, przyprawy oraz cukier. Zakwasić sokiem z cytryny i gotować na małym ogniu 60 minut. Wyjąć kiełbasę na półmisek. Z masła i mąki zrobić rumiana zasmażkę, rozprowadzić wywarem z kiełbasy i doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Porcje kiełbasy przełożyć do miseczek i zalać gorącym sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: