ßßß Cookit - przepis na Pierogi z krupniokiem

Pierogi z krupniokiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda 0,5 szklanek
jajka 1 sztuk
Kaszanka 1 kilogramów
masło 0,5 kostek
cebula 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Obrane krupnioki obsmażyć na maśle razem z oczyszczoną posiekana cebulą, doprawić solą oraz pieprzem.
Z mąki, jajka oraz wody zagnieść elastyczne ciasto pierogowe. Z rozwałkowanego ciasta wyciąć krążki. Na środek każdego nakładać nadzienie, brzegi zwilżać wodą i sklejać. Wkładać do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty, od czasu, aż woda ponownie zawrze. Podawać ze skwarkami i cebulką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12423/Pierogi-z-krupniokiem