ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówwoda 0,5 szklanekjajka 1 sztukKaszanka 1 kilogramówmasło 0,5 kostekcebula 300 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrane krupnioki obsmażyć na maśle razem z oczyszczoną posiekana cebulą, doprawić solą oraz pieprzem.Z mąki, jajka oraz wody zagnieść elastyczne ciasto pierogowe. Z rozwałkowanego ciasta wyciąć krążki. Na środek każdego nakładać nadzienie, brzegi zwilżać wodą i sklejać. Wkładać do osolonego wrzątku i gotować 2 minuty, od czasu, aż woda ponownie zawrze. Podawać ze skwarkami i cebulką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: