ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron rurki 400 gramówmięso wołowe mielone 300 gramówcebula 2 sztukpomidory konserwowe 1 puszkawino czerwone wytrawne 150 mililitrówpapryka zielona 100 gramówoliwki marynowane 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkilistki bazylii 4 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychtymianek według uznaniapapryka mielona według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu i osączyć. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na oliwie. Dodać mięso i smażyć razem, aż będzie brązowe. Wlać wino, rozgniecione widelcem pomidory razem z zalewą. Wymieszać z pokrojonymi w plasterki oliwkami i 2 łyżkami posiekanej bazylii. Dusić 10 minut na małym ogniu. Mieszając, doprawić do smaku zmiażdżonym czosnkiem, tymiankiem, papryką, sola oraz pieprzem. Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania przełożyć makaron oraz mięsne ragout i delikatnie przemieszać. Startym parmezanem posypać wierzch zapiekanki. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach, aż ser się roztopi. Reszta bazylii posypać gotowe danie i podawać z czerwonym winem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: