Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brokuł 1 sztukróżyczki
kalafiora według uznania
jabłka 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
papryka konserwowa czerwona 0,5 sztuk
papryka konserwowa żółta 0,5 sztuk
jajka 2 sztuk
kiełki slonecznika 0,5 szklanek
kiełki soi 0,5 szklanek
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Kilka opłukanych różyczek
kalafiora wrzucić na wrząca osolona
wodę, po 5 minutach gotowania dodać oczyszczony, podzielony na różyczki
brokuł i krótko razem gotować na półtwardo, odcedzić i wystudzić. Ugotowane na twardo, obrane
jajka pokroić na ćwiartki lub ósemki i wrzucić do salaterki. Dodać osączoną, pokrojona w paski
paprykę, pokrojona w cieniutkie piórka
cebulę, z blanszowane warzywa, obrane, pokrojone w słupki
winne jabłko (skropione
sokiem z cytryny), oczyszczone, osuszone
kiełki słonecznika oraz soi.Sos: wymieszać
majonez z
jogurtem,
musztarda, zmiażdżonym
czosnkiem. Doprawić do smaku
cukrem,
sola oraz
pieprzem.Przygotowanym sosem polać
sałatkę, dobrze wymieszać i schłodzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: