ßßß Cookit - przepis na Kolorowa sałatka

Kolorowa sałatka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
brokuł 1 sztuk
różyczki kalafiora według uznania
jabłka 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
papryka konserwowa czerwona 0,5 sztuk
papryka konserwowa żółta 0,5 sztuk
jajka 2 sztuk
kiełki slonecznika 0,5 szklanek
kiełki soi 0,5 szklanek
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 3 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kilka opłukanych różyczek kalafiora wrzucić na wrząca osolona wodę, po 5 minutach gotowania dodać oczyszczony, podzielony na różyczki brokuł i krótko razem gotować na półtwardo, odcedzić i wystudzić. Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ćwiartki lub ósemki i wrzucić do salaterki. Dodać osączoną, pokrojona w paski paprykę, pokrojona w cieniutkie piórka cebulę, z blanszowane warzywa, obrane, pokrojone w słupki winne jabłko (skropione sokiem z cytryny), oczyszczone, osuszone kiełki słonecznika oraz soi.
Sos: wymieszać majonez z jogurtem, musztarda, zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić do smaku cukrem, sola oraz pieprzem.
Przygotowanym sosem polać sałatkę, dobrze wymieszać i schłodzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10639/Kolorowa-salatka