Wykonanie
« OMLET Z
JABŁKAMIUDKA Z KURCZAKA Z
IMBIREM »50 DAG
FASOLKI SZPARAGOWEJ (MROŻONEJ)30 DAG
WŁOSZCZYZNY (
marchew,
pietruszka,
seler, )1
CEBULA20 DAG
PARÓWEK200 ML
WYWARU MIĘSNEGO50 ML
ŚMIETANY2-3 ŁYŻEK
MARGARYNY1 ŁYŻKA
MĄKISÓL,
PIEPRZ,
CUKIER1-2 ŁYŻEK POSIEKANEGO
SZCZYPIORKU
WYKONANIE
Fasolkę ugotować w wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem
cukru, odcedzić ,
Włoszczyznę, umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z
cebulą obraną i pokrajaną w kostkę, skropić
wodą i dusić do miękkości.
Parówki obrać z osłonki, pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z warzywami,
wywarem,
śmietaną,
fasolką szparagową i
parówkami, wszystko razem dusić przez kilka minut i doprawić do smaku, wymieszać, zagotować. Przed podaniem posypać posiekany
szczypiorek.sobota, 25 lutego 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »