ßßß Cookit - przepis na FASOLKA SZPARAGOWA Z PARÓWKAMI

FASOLKA SZPARAGOWA Z PARÓWKAMI

nazwa

Wykonanie

« OMLET Z JABŁKAMI
UDKA Z KURCZAKA Z IMBIREM »
50 DAG FASOLKI SZPARAGOWEJ (MROŻONEJ)
30 DAG WŁOSZCZYZNY ( marchew, pietruszka, seler, )
1 CEBULA
20 DAG PARÓWEK
200 ML WYWARU MIĘSNEGO
50 ML ŚMIETANY
2-3 ŁYŻEK MARGARYNY
1 ŁYŻKA MĄKI
SÓL, PIEPRZ, CUKIER
1-2 ŁYŻEK POSIEKANEGO SZCZYPIORKU
WYKONANIE
Fasolkę ugotować w wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić , Włoszczyznę, umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z cebulą obraną i pokrajaną w kostkę, skropić wodą i dusić do miękkości. Parówki obrać z osłonki, pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z warzywami, wywarem, śmietaną, fasolką szparagową i parówkami, wszystko razem dusić przez kilka minut i doprawić do smaku, wymieszać, zagotować. Przed podaniem posypać posiekany szczypiorek.
sobota, 25 lutego 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/02/FASOLKA-SZPARAGOWA-Z-PAROWKAMI.html