Wykonanie
« KAPUŚNIAK ZE ŚWIEŻEJ
KAPUSTYSAŁATKA Z
POMIDORÓW,
OGÓRKÓW ... »1,5 L
WYWARU Z KOŚCI I WARZYW 30 DAG
ZIEMNIAKÓW 50 DAG
KALAFIORA 5 DAG
MARCHEWKI 150 ML
ŚMIETANY 6-8 DAG
GROSZKU KONSERWOWEGO 2 DAG MASŁA LUB
MARGARYNA DO ZASMAŻKI 2 DAG
MĄKI KOPEREK SÓL,
CUKIER I
PIEPRZ DO SMAKU

WYKONANIE
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrrajać w kostkę, włożyć do wrzącego
wywaru i ugotować.
Marchew umyć, obrać, pokroić w plasterki dodać do
ziemniaków gotować.
Kalafior oczyścić, opłukać, rozdrobnić, dodać do
ziemniaków w połowie gotowania i ugotować. Następnie dodać
śmietanę i
groszek konserwowy, chwile pogotować.
Masło rozgrzać, wymieszac z
mąka, zasmażyć nie rumieniąc, polączyć z zupą, zagotować, dodać posiekany
koperek, doprawić do smaku.sobota, 25 czerwca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »