ßßß
Składniki:1 łyżeczka oliwy4 dojrzałe brzoskwinie lub nektarynki, pocięte na kawałkiSkórka i sok z 1 cytryny (limonki)200 g mieszanki sałat1 mała czerwona cebula, cienko pokrojona150 g groszku cukrowego, przepołowionego (nie dałam)2 łyżki posiekanej mięty200 g sera feta, rozkruszonego (spokojnie można dać mniej)Świeżo zmielony pieprz (nie dałam bo zapomniałam)Wykonanie:Patelnię grillową lub zwykłą posmarować połową oliwy i rozgrzać aż się lekko zadymi. Brzoskwinie obtoczyć w soku z cytryny. Położyć stroną bez skórki na patelni i smażyć przez około 2-3 minuty. W dużej misce wymieszać pozostałą oliwę i sok z cytryny, skórkę z cytryny, sałaty, cebulę, groszek i miętę. Podzielić na 4 porcje i nałożyć do misek / talerzy. Na wierzch położyć brzoskwinie i rozkruszony ser feta. Doprawić pieprzem i podawać ciepłe.
/wydrukuj przepis/