ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser feta 250 gramówogórek sałatkowy 1 sztukcebula czerwona 1 sztukarbuz - gruby plaster 1 sztukmięta 1 pęczekoliwa 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychpieprz cytrynowy według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, oderwane listki mięty kilka odstawić do dekoracji, a resztę pokroić w paseczki. Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, dodać pieprz, sól i miętę.Umyty ogórek pokroić w kostkę, a oczyszczona cebule w cienkie talarki i rozdzielić na pierścienie. Z arbuza usunąć pestki, łyżeczką wybrać miąższ. Ser pokroić w kostkę. Przygotowane składniki włożyć do salaterki z sosem. Przemieszać i udekorować miętą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: