ßßß
Składniki:2 średnie pomidory2 ogórki gruntowe1/2 kostki fety1/2 małej czerwonej cebuliokoło 400 g arbuzagarstka świeżej miętypół garstki świeżej bazylii2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka octu balsamicznegosól, pieprzPrzygotowanie:Pomidory myjemy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski.Ogórki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i hop do miski.Arbuza kroimy w kostkę, pozbywamy się pestek i dodajemy do reszty składników.To samo robimy z serem feta.Cebulę kroimy w dość drobną kosteczkę i również dorzucamy do sałatki.Zioła: mięta i bazylia, siekamy drobno siekamy i wrzucamy do miski.Sałatkę polewamy oliwą z oliwek, octem balsamicznym.Dokładnie mieszamyDoprawiamy do smaku solą i pieprzem.
