Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś chciałabym Wam zaproponować bardzo wyjątkową
sałatkę. Lekka, orzeźwiająca
sałatka z
arbuza,
sera fety i
bazylii. Zawsze mile widziana u mnie w upały . Idealna na lunch, ponieważ obecność
arbuza syci.
Sałatka może być również podawana jako szybka przekąska w szklance.Zapraszam ;-)
Składniki dla 4 osób:400 g
arbuza200 g
sera feta10 listków
bazylii2 listki
mięty1 łyżka
octu balsamicznegosólpieprz20 ml
oliwy z oliwekPrzygotowanie:
Arbuza kroimy w kostkę i małym nożykiem usuwamy wszystkie pestki. Wrzucamy do dużej miski.
Fetę odsączamy, kroimy w kostkę. Do dużej miski przekładamy
arbuza i
ser, dodajemy
miętę i
bazyli ę . Mieszamy
olej z
oliwek,
ocet balsamiczny,
sól i
pieprz. Skrapiamy
sałatkę odrobiną sosu, mieszamy i natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionWatermelon and
Feta SaladIngredients for 4 people:400 g watermelon200 g
feta cheese10 basil leaves2 mint leaves1 tablespoon balsamic vinegarsaltpepper20 ml
olive oilPreparation:Watermelon cut into cubes and a small knife remove all the seeds. Put into a large bowl .
Feta cheese cut into cubes . Put n n a large bowl the watermelon and cheese,add the mint and basil . Mix
olive oil, balsamic vinegar, salt and pepper . Sprinkle the salad a bit of sauce,stir and
serve immediately .