Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Pancakes z
jagodamiLimoncelle »
Składniki:1 łyżeczka
oliwy4 dojrzałe
brzoskwinie lub
nektarynki, pocięte na kawałkiskórka i sok z 1
cytryny (
limonki)200 g mieszanki
sałat1 mała
czerwona cebula, cienko pokrojona150 g
groszku cukrowego, (pominęłam bo nie miałam)2 łyżki posiekanej
mięty200 g
sera feta, rozkruszonegoświeżo zmielony
pieprzPatelnię grillową lub zwykłą posmarować połową
oliwy i rozgrzać aż się lekko zadymi.
Brzoskwinie obtoczyć w
soku z cytryny. Położyć stroną bez skórki na patelni i smażyć przez około 2-3 minuty. W dużej misce wymieszać pozostałą
oliwę i
sok z cytryny,
skórkę z cytryny,
sałaty,
cebulę,
groszek i
miętę. Podzielić na 4 porcje i nałożyć do misek / talerzy. Na wierzch położyć
brzoskwinie i rozkruszony
ser feta. Doprawić
pieprzem i podawać na ciepło.Smacznego:)czwartek, 22 lipca 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze