ßßß
            
        
125 ml oleju słonecznikowego175 g mąki1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia125 g malin świeżych (mogą być mrożone)75 g białej czekolady, posiekanej125 g drobnego cukru trzcinowegostarta skórka i sok z jednej pomarańczy125 ml jogurtu3 średnie jajka, ubitecukier puder do posypaniaPiekarnik nastawiamy na temp 190 st C, natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia keksówkę.Mąkę i proszek przesiewamy do miski. Dodajemy maliny i obtaczamy je delikatnie w mące tak aby całkowicie je pokryć. W środku mąki robimy wgłębienie.W innej misce ubijamy cukier, olej, skórkę i sok z pomarańczy, jogurt i jajka. Wlewamy do wgłębienia w mącznej miksturze. Dodajemy posiekaną białą czekoladę. Mieszamy.Przekładamy masę do przygotowanej foremki, wyrównujemy wierzch i pieczemy przez 55 minut(piekłam 45) przykrywając folią wierzch, gdy za szybko zacznie brązowieć. Pozostawiamy w foremce do ostygnięcia. Wyjmujemy z foremki i posypujemy cukrem pudrem.Przepis z książki " Easy to make! Cakes & Bakes "