ßßß
Składniki:300g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia150g cukru trzcinowego1 jajko1 łyżekcza ekstraktu waniliowego225 ml mleka50g masłatabliczka białej czekolady200 g malin
Wykonanie:Mąkę z proszkiem przesiać przez sito do miski. Wsypać cukier. W drugiej misce wbić jajko. Dodać kilka łyżeczek ekstraktu waniliowego oraz mleko, wymieszać. Połączyć zawartość obu misek. Wlać roztopione masło, dodać pokrojoną na kawałki czekoladę i wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać maliny, kilka odłożyć do dekoracji. Wymieszać delikatnie, tak, by nie rozgnieść owoców. Foremki do muffinów wyłożyć papilotkami. Nabierać ciasto łyżką i palcem zsuwać do foremek. Zrobić na środku wgłębienie w cieście i ułożyć tam malinę. Foremki ustawić na blasze i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 20-25 minut, aż babeczki się przyrumienią.