ßßß
            
        
SKŁADNIKI: ok. 12 sztuksuche:- 2 szklanki mąki- 2/3 szklanki cukru trzcinowego- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- starta skórka z jednej cytryny (sparzonej wcześniej)mokre:- 1 szklanka mleka- 100g roztopionego i przestudzonego masła- 1 jajkododatkowo:- 12 łyżeczek masy czekoladowego kajmakuPRZYGOTOWANIE:Piekarnik nastaw na 200 ° C. Przygotuj dwie miski. W jednej zmieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Połącz zawartość obu misek w jedną masę. Czynności te wykonaj widelcem - nie potrzeba tutaj pracy miksera. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do każdej nałóż po łyżce ciasta, na środku nałóż po łyżeczce kajmaku i przykryj resztą ciasta. Muffiny piecz w nagrzanym piekarniku około 20 min. Upieczone posyp cukrem pudrem. Smacznego!
