Składniki:340g masłaświeże maliny8 jajek400g mąki pszennej4 łyżeczki proszku do pieczenia2 cukrywanilioweszklanka cukru400g czekolady10 łyżek mlekaMasło wyciągamy wcześniej z lodówki, aby rozmiękło. Formę smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Wykładamy maliny do formy. Jajka myjemy i wbijamy do wysokiej miski, miksujemy z mlekiem na gładką masę. Mąkę przesiewamy. Dodajemy proszek do pieczenia. Mieszamy cukier z cukrem waniliowym i dodajemy do reszty składników. Dodajemy miękkie masło i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto wykładamy łyżką do formy dokładnie wygładzając powierzchnię. Pieczemy w 180 stopniach ok 30 min. Wyciągamy ciasto z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Polewamy nią ciasto i zostawiamy do zastygnięcia.Smacznego ;)