Wykonanie
„Trendy pojawiają się i znikają, codziennie inna dieta jest na topie i kusi obietnicą uzyskania natychmiastowych efektów. Jedno jest pewne: nic nie
daje takich rezultatów jak jedzenie błonnika. Co do tego eksperci są zgodni. Jedząc produkty roślinne bogate w błonnik, możesz bezpiecznie i zdrowo osiągnąć wymarzony cel. Błonnik zawsze pomoże ci w utrzymaniu idealnej wagi ciała.”*Składniki:3/4 szklanki
bulionu warzywnego lub
mleka kokosowego2 ząbki
czosnku2 łyżki
mąki kukurydzianej3/4 szklanki ubotowanej (lub z puszki)
białej fasolkiok. 1 łyżeczki wędzonej
papryki1 łyżeczka
przyprawy warzywnej1/2 łyżeczki
soli2 łyżki
płatków drożdżowych1 szczypta
pieprzu cayenne1 pęczek zielonej części
szczypiorku1 duża gałązka
bazylii3 gałązki zielonej
pietruszki1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
octu winnego3 łyżki
oleju z
oliwekWykonanie:Wszystkie składniki miksujemy w blenderzeDo garnka wlewamy:1/2 szklanki
bulionu warzywneego1 łyżka agaru (możemy zrobić bez agaru, wówczas będzie to rodzaj pasty na
chleb)gotujemy ok. 5 min na małym ogniu i dolewamy do zmiksowanej zielonej masyZmiksowaną masę zagotowujemy, wylewamy do foremki i odstawiamy do zastygnięcia* Julieanna Hever – DIETA ROŚLINNA NA CO DZIEŃ, str. 199
