Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 400 gramówliście
sałaty masłowej 16 sztuk
marchewka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
koperek 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowaną
marchewkę ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Opłukane filety pokroić na małe kawałeczki i zmiksować krótko z
jajkami w blenderze. Przełożyć do miski dodać
marchewkę, posiekany
koperkiem,
przyprawy,
bułkę,
sok z cytryny i wymieszać. Opłukać liście
sałaty i usunąć twarde końce. Masę rybna kłaść na 2 listkach i zwijać gołąbki. W dużym garnku zagotować
wodę i gołąbki układać na sitku umieszczonym nad
wodą, sitko przykryć i gotować gołąbki na parze 35 minut. Gotowe podawać z sosem z
pomidorów oraz
ryżem.Uwagi:
Rybę można zastąpić
mięsem drobiowym.Gołąbki można tez ugotować w parowarze.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: