ßßß Cookit - przepis na Gołąbki rybne w sałacie

Gołąbki rybne w sałacie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 400 gramów
liście sałaty masłowej 16 sztuk
marchewka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
koperek 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowaną marchewkę ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Opłukane filety pokroić na małe kawałeczki i zmiksować krótko z jajkami w blenderze. Przełożyć do miski dodać marchewkę, posiekany koperkiem, przyprawy, bułkę, sok z cytryny i wymieszać. Opłukać liście sałaty i usunąć twarde końce. Masę rybna kłaść na 2 listkach i zwijać gołąbki. W dużym garnku zagotować wodę i gołąbki układać na sitku umieszczonym nad wodą, sitko przykryć i gotować gołąbki na parze 35 minut. Gotowe podawać z sosem z pomidorów oraz ryżem.
Uwagi:
Rybę można zastąpić mięsem drobiowym.
Gołąbki można tez ugotować w parowarze.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10558/Golabki-rybne-w-salacie