Wykonanie
A dziś na obiad była taka oto
rybka..robiłam już taką wcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do
bułki tartej dodałam przypraw itd..dowolna
rybaprzyprawa do rybsólsok z cytrynymąkajajkabułka tartakoperek suszony
Rybę pokroić na kawałki, posypać
solą,
przyprawą do ryb , skropić
sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 0,5 godz.
Rybę najpierw obtoczyć w
mące,
potem w roztrzepanym
jajku, a następnie w
bułce tartej wymieszanej z
koperkiem.Na patelni rozgrzać
olej. Smażyć
rybę, aż panierka będzie rumiana, ok. 2-3 minuty. Przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.