ßßß Cookit - przepis na Ryba panierowana

Ryba panierowana

nazwa

Wykonanie

A dziś na obiad była taka oto rybka..robiłam już taką wcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do bułki tartej dodałam przypraw itd..
dowolna ryba
przyprawa do ryb
sól
sok z cytryny
mąka
jajka
bułka tarta
koperek suszony
Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, przyprawą do ryb , skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 0,5 godz.Rybę najpierw obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z koperkiem.Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę, aż panierka będzie rumiana, ok. 2-3 minuty. Przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/02/1145-ryba-panierowana.html