ßßß Cookit - przepis na Mielone z botwina

Mielone z botwina

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 30 min.
Sezonowe wersja kotleciów :)
Składniki
200 g zmielonej łopatki wieprzowej
1/2 pęczka botwiny
1 jajko
1 łyżka posiekanego koperku
bułka tarta
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Botwinkę umyć dokładnie i posiekać, a następnie podsmażyć do zwiędnięcia na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Dokładnie wymieszać z resztą składników i 2-3 łyżkami bułki tartej.
Z masy mięsnej formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/mielone_z_botwina.htm