ßßß Cookit - przepis na Rolada rybna

Rolada rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z ryby 3 sztuk
kapusta włoska 6 listków
mleko według uznania
kajzerka 0,5 sztuk
jajka 3 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
marchew według uznania
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Liście kapusty gotować we wrzątku, aż zmiękną. Cebule obrać w kostkę. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Warzywa poddusić na maśle. Rybę zmielić, przełożyć do miski, dodać podduszone warzywa, i odciśniętą kajzerkę uprzednio namoczoną w mleku, oraz jajka, bułkę tartą, przyprawy i wymieszać na pulchną masę. Na papierze do pieczenia ułożyć liście kapusty , tak aby nachodziły na siebie. Na liściach rozłożyć masę rybną. Pomagając sobie papierem, zawijać tworząc roladę, ułożyć na blaszce do pieczenia w papierze. Piec50 minut w temperaturze 190 stopni C.
Uwagi:
Filet z ulubionej ryby.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: renataliw
Data: 2009-08-24
Bardzo ciekawe...muszę wypróbować
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9186/Rolada-rybna