Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z ryby 3 sztuk
kapusta włoska 6 listków
mleko według uznania
kajzerka 0,5 sztuk
jajka 3 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
marchew według uznania
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sok z cytryny 2 łyżek stołowychWykonanie:Liście
kapusty gotować we wrzątku, aż zmiękną.
Cebule obrać w kostkę.
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Warzywa poddusić na
maśle.
Rybę zmielić, przełożyć do miski, dodać podduszone warzywa, i odciśniętą
kajzerkę uprzednio namoczoną w
mleku, oraz
jajka,
bułkę tartą,
przyprawy i wymieszać na pulchną masę. Na papierze do pieczenia ułożyć liście
kapusty , tak aby nachodziły na siebie. Na liściach rozłożyć masę
rybną. Pomagając sobie papierem, zawijać tworząc roladę, ułożyć na blaszce do pieczenia w papierze. Piec50 minut w temperaturze 190 stopni C.Uwagi:Filet z ulubionej
ryby.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!InnePotrawy z RybKomentarze:Autor: renataliwData: 2009-08-24Bardzo ciekawe...muszę wypróbowaćDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: