ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukcukier 150 gramówcukier waniliowy 4 sztuksól 1 szczyptamąka tortowa 200 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowycholej 150 mililitrówbrzoskwinie, puszka 1 sztukpłatki migdałowe 30 gramówzagęszczacz do śmietany 3 sztukśmietana kremówka 750 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Jajka, sik cytrynowy, cukier i 1 cukier waniliowy wymieszać ze szczyptą soli i olejem. Małymi porcjami wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Wystudzić. Odkroić wierzch(krążek grubości 1/3 ciasta) i drobno pokruszyć. Osączone brzoskwinie pokroić w drobną kostkę. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni, nie przerywając mieszania. Śmietanę ubić na sztywno z zagęszczaczem i pozostałym cukrem waniliowym, dodać brzoskwinie( trochę owoców odłożyć do dekoracji) i wymieszać. Spód tortu posmarować bitą śmietaną z owocami, posypać pokruszonym ciastem i prażonymi migdałami, wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować odłożonymi brzoskwiniami i oprószyć cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: