Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 2 sztuk
cukier 150 gramów
cukier waniliowy 4 sztuk
sól 1 szczypta
mąka tortowa 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olej 150 mililitrów
brzoskwinie, puszka 1 sztuk
płatki migdałowe 30 gramówzagęszczacz do
śmietany 3 sztuk
śmietana kremówka 750 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Jajka, sik
cytrynowy,
cukier i 1
cukier waniliowy wymieszać ze szczyptą
soli i
olejem. Małymi porcjami wsypać
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Wystudzić. Odkroić wierzch(krążek grubości 1/3 ciasta) i drobno pokruszyć. Osączone
brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni, nie przerywając mieszania.
Śmietanę ubić na sztywno z zagęszczaczem i pozostałym
cukrem waniliowym, dodać
brzoskwinie( trochę
owoców odłożyć do dekoracji) i wymieszać. Spód
tortu posmarować
bitą śmietaną z
owocami, posypać pokruszonym
ciastem i prażonymi
migdałami, wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować odłożonymi
brzoskwiniami i oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: