Dawno nie robiłam rolady a na liście do zrobienia mam ich jeszcze dużo. Pierwsza do "odfajkowania" poszła brzoskwiniowa z bitą śmietaną. Właściwie to nic specjalnego, składniki takie normalne, ale ciasto zwinięte w roladę jest zawsze atrakcyjniejsze od tradycyjnego. Przynajmniej dla mnie.Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru4 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka jaj ubić z cukrem na sztywno, dodać roztrzepane żółtka. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia. Wylać na przygotowaną blaszkę. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt i jeszcze ciepły zawinąć ciasno w kuchenną szmatkęSkładniki na krem:1 opakowanie śmietanki kremówki6 łyżek cukru pudrucukier waniliowy1 opakowanie usztywniaczapuszka brzoskwińŚmietanę ubić na sztwyno razem z cukrem i cukrem waniliowym.Ciasto rozwinąć, posmarować śmietaną, ułożyć brzoskwinie pokrojone w kostkę.Całość ostrożnie zawinąć. Wierzch posmarować cienką warstwą bitej śmietany i udekorować dowolnie. Odstawić do lodówki.Smacznego:)