ßßß
biszkopt:2 jaja1/3 szklanki cukru ( do całości dopełnić 1 łyżeczką cukru waniliowego)6 łyżek mąki (bez czubka, ale nie płaskich)1/3 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka olejumasa śmietanowa:200 ml śmietanki kremówki 30%150 gramów serka mascarpone2 - 3 łyżki cukru pudruokoło 5 - 6 połówek brzoskwiń z puszkiBiałka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukry, miksujemy około 1 minuty, następnie dokładamy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy na średnich obrotach nie za długo, tylko do połączenia składników.Dużą blachę ( tą z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i rozprowadzamy je na papierze. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 8 minut. Studzimy.Śmietankę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy cukier puder, krótko miksujemy, dodajemy serek mascarpone i ucieramy wszystko razem (nie za długo, gdyż śmietanka może nam się ściąć).Brzoskwinie ścinamy tak, by przypominały żółtka :)Z biszkoptu wykrawamy owalne kształty, smarujemy masą i dekorujemy brzoskwiniami.