ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2,5 szklanekcukier 0,5 szklanekjajka 4 sztukmasło 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptaolej według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Utrzeć miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz sola, wbić jajka i zagnieść gładkie ciasto. Ciasto wybić wałkiem (ok. 15 minut). Włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować cienko i radełkiem wyciąć paski. Każdy naciąć na 2-3 cm, przez nacięcie przewinąć jeden koniec paska.W szerokim rondlu rozgrzać olej i partiami usmażyć faworki na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, układać na półmisku, posypując każdą porcję cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: