Przepis na to ciasto znalazłam na opakowaniu proszku do pieczenia Gellwe. Odjęłam trochę cukru i dodałam cukier waniliowy. Ananasy można zamienić na inne owoce. Polecam serdecznie - robi się ekspresowo, ciasto jest proste i pyszne.Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukruszczypta soli3 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy4 jajka2/3 szklanki oleju150 g jogurtu naturalnego6-7 krążków ananasa z puszki pokrojonego na mniejsze kawałkiSposób wykonania:1. Piekarnik rozgrzać do 180 st.C.2. Mąkę i proszek przesiać, dodać cukry i szczyptę soli, wymieszać.3. Do suchych produktów dodać jajka, jogurt i olej, całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.4. Ciasto wylać do małej blaszki (24x28 cm) lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone ananasy (lub inne owoce). Piec ok. 40 minut w 180 st.C.5. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.Smacznego!!!