ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 800 gramówmusztarda z ziarnami gorczycy 4 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowychmiód płynny 2 łyżek stołowychwódka 2 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkibulion warzywny z kostki 1 szklanekcebula 1 sztukpapryka 1 sztukseler naciowy 2 sztuknatka pietruszki posiekana według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na porcje.Marynata: wymieszać musztardę z sosem sojowym, octem winnym, miodem, wódką i z 2 łyżkami oleju. Dodać mąkę ziemniaczaną, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu.Żeberka posmarować marynatą, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. W czasie marynowania żeberka obrócić. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć zamarynowane żeberka i usmażyć z obu stron na brązowo. Dodać bulion, posiekaną cebulę, pokrojona w kostkę paprykę oraz seler naciowy. Wlać resztę marynaty i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości przez ok. 30 minut. Posypać natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: