ßßß Cookit - przepis na Zylc z Pomorza

Zylc z Pomorza

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
nóżki wieprzowe 3 sztuk
golonka 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0,5 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 5 ząbki
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 ziarna
pieprz 5 ziarna
przyprawa warzywna 3,5 łyżek deserowych
rosół warzywny 1 kostek
Wykonanie:
Oczyszczone nóżki i małą golonkę włożyć do garnka, wlać 2l wody, dodać przyprawy i gotować 2,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa oczyścić. Obrana cebule przekroić na pół i zrumienić na suchej patelni. Warzywa i cebulę dodać, gdy mięso będzie już prawie miękkie i gotować jeszcze co najmniej 50 minut. Mięso wyjąć z garnka, oddzielić od kości i drobno pokroić. Wywar przecedzić.Do mięsa można dodać pokrojoną marchewkę oraz rozdrobniony czosnek. Do wywaru wlać sok z cytryny, doprawić do smaku i zalać mięso włożone do jednego naczynia lub kilku mniejszych. Pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia. Podawać z ćwikłą, chrzanem, octem lub cytryną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10125/Zylc-z-Pomorza