Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
rostbef(kostka)20 dekagramów
woda 2 szklanek
pomidory 15 dekagramów
czosnek(roztarty)2 ząbki
imbir w proszku 1/2 łyżek deserowychposiekana
cebula 1 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
wódka wyborowa 1 łyżek stołowychrosół 2/3 szklanek
mąka ziemniaczana 1/2 łyżek stołowych
woda 3 łyżek stołowych
chili według uznania
olej do smażenia według uznaniaświeża
bazylia,
sól,
cukier według uznaniaWykonanie:
Mięso gotować w całości w wodzie z
solą, aż będzie miękkie. Wyjąć, a następnie włożyć do zimnej
wody. Po chwili wyjąć i odsączyć. Odsączone
mięso pokroić w kostkę. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do rondla z małą ilością
wody z
cukrem i
solą, dusić na małym ogniu 5 minut, a następnie odstawić. W rondlu rozgrzać
olej na dużym ogniu i włożyć
mięso, smażyć 2 minuty, wyjąć, odsączyć i odstawić. Do tego samego rondla włożyć
cebulę,
czosnek i korzeń
imbiru. Smażyć przez minutę na średnim ogniu, ciągle mieszając. Następnie dodać
cukier i
chili, wlać
sos sojowy,
wódkę, rosół, zamieszać, włożyć
mięso i dusić na małym ogniu 5 minut. Później dodać uprzednio przygotowane
pomidory, wymieszać i dusić przez kolejne 3 minuty. Wszystko zaciągnąć
mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Mieszając, podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Podawać z
makaronem lub świeżym
białym pieczywem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: