Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 0.5 kostek
cukier 1 szklanek
jajko 5 sztuk
żółtko 1 sztuk
mleko 1 litrów
budyń czekoladowy 3 sztuk
masło 0.5 kostek
serek waniliowy 4 sztuk
białko 1 sztuk
budyń śmietankowy 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 kostek
wiórki kokosowe 1 sztukWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto (2
jajka, pół szklanki
cukru) i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie
czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć z
cukrem i stale ucierając dodawać na przemian
serek waniliowy i
żółtka.Następnie wsypać
budyń śmietankowy,wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4
białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu
czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.C Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami .Uwagi:
Margaryna i
masło powinny być miękkie.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: kasienkaData: 2010-01-24Ja podzielę się swoją wersją sernika z
budyniem. Ale ja używam dodatkowo
herbatników na spód i górę. Oto mój przepis ze zdjęciami przepis na sernikDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: