Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 1,8 szklanek
żółtko 1 sztuk
margaryna 37,5 dekagramów
kakao 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ser tłusty niekwaśny 1 kilogramów
jajka 4 sztuk
budyń waniliowy lub
śmietankowy 2 sztuk
rodzynki 10 dekagramów
skórka zmażonej
pomarańczy 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
1.Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na 1godz. do lodówki.
2.Przygotować masę
serową:
ser zemleć w maszynce do
mięska:
margarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkami; dodawać po łyżce
ser i budynie w proszku; na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z
białek; dodać
rodzynki i
skórkę pomarańczową.
3. Formę posmarować
margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.
4. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną zetrzeć "na pazurkach" na dno formy. Rozprowadzić równomiernie masę
serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
5. Piec około 60min w piekarniku nagrzanym do 180stopni C
6. Po upieczeniu można posypać
cukrem pudremAutor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: