ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekcukier 1,8 szklanekżółtko 1 sztukmargaryna 37,5 dekagramówkakao 1 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychser tłusty niekwaśny 1 kilogramówjajka 4 sztukbudyń waniliowy lub śmietankowy 2 sztukrodzynki 10 dekagramówskórka zmażonej pomarańczy 1 łyżek stołowychWykonanie:1.Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i włożyć na 1godz. do lodówki.2.Przygotować masę serową: ser zemleć w maszynce do mięska: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami; dodawać po łyżce ser i budynie w proszku; na końcu delikatnie wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek; dodać rodzynki i skórkę pomarańczową.3. Formę posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.4. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną zetrzeć "na pazurkach" na dno formy. Rozprowadzić równomiernie masę serową, a na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.5. Piec około 60min w piekarniku nagrzanym do 180stopni C6. Po upieczeniu można posypać cukrem pudremAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: