ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoudziec jagniecy 700 gramówcytryna 1 łyżek deserowycholej 1 łyżek stołowychrozmaryn 1 gałązkiczosnek 3 ząbkiwino czerwone według uznaniamarchew młoda 2 pęczekmasło 1 łyżek stołowychtymianek 1 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć pieprzem, sola oraz cynamonem i przysmażyć na gorącym oleju. Przełożyć na blachę, posypać rozmarynem i posiekanym czosnkiem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach. Mięso przełożyć na folie aluminiowa i zawinąć na 5 minut.Sos po pieczeniu mięsa podlać winem i krótko zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Masło stopić w rondelku dodać oczyszczona marchewkę, tymianek, skórkę cytrynową oraz nieco osolonej wody i dusić pod przykryciem 5 minut.Udko jagnięce podawać z marchewką polane sosem winnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: