Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
udziec jagniecy 700 gramów
cytryna 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
rozmaryn 1 gałązki
czosnek 3 ząbki
wino czerwone według uznania
marchew młoda 2 pęczek
masło 1 łyżek stołowych
tymianek 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
pieprzem,
sola oraz
cynamonem i przysmażyć na gorącym
oleju. Przełożyć na blachę, posypać
rozmarynem i posiekanym
czosnkiem. Piec ok. 40 minut w 200 stopniach.
Mięso przełożyć na folie aluminiowa i zawinąć na 5 minut.Sos po pieczeniu
mięsa podlać
winem i krótko zagotować. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.
Masło stopić w rondelku dodać oczyszczona
marchewkę,
tymianek,
skórkę cytrynową oraz nieco osolonej
wody i dusić pod przykryciem 5 minut.Udko jagnięce podawać z
marchewką polane sosem winnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: