ßßß

Składniki:500 g mięsa (u mnie kotleciki grubości 1-1,5 cm)pęczek szparagówmarynata (przygotowujemy dzień wcześniej):6 łyżek oleju1 łyżka tymianku1 łyżka rozmarynu6 ziaren jałowca (rozgnieciony)2 ząbki czosnku (sprasowane)1 łyżka miodusól, pieprzWszystkie składniki marynaty mieszamy w misce, wkładamy do niej kawałki mięsa, mieszamy żeby wszystkie składniki pokryła marynata. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki, trzymamy w niej przez noc, wyciągamy godzinę przed planowanym grillowaniem. Patelnię grillową stawiamy na ogniu, grillujemy mięso kilka minut aż się pięknie zrumieni. Zagotowujemy wodę na szparagi, solimy, gotujemy szparagi około 3-5 minut, by szparagi były miękkie i sprężyste.Smacznego!